2018-01-03
12月圣诞节,系我最喜欢既其中一个节日,于是,我同男朋友拣左呢间餐厅庆祝~我地拣左2个晚餐set~ 有前菜、主菜、饮品同甜品~前菜可以拣沙律、鸡翼同炸蚝,我地就拣左水牛城鸡翼同日式吉列炸蚝~日式吉列炸蚝 炸蚝炸得有D过火,炸粉也有点厚,蚝肉也不是太多,唯独点上蛋黄酱就好滋味~ 水牛城鸡翼 鸡翼共有3件,比想像中炸得干身,原本觉得平平无奇,但鸡翼辣劲十足,好惹味!脆炸软壳蟹配黑松露带子烩饭 $268 意大利饭十分Creamy,仲有啖啖黑松露香,饭粒非常有口感,粒粒分明,而且不会太淋~软壳蟹金黄香脆,不过份量多一点就更好,带子粒就比较细~ 但整体很不错,和男朋友都很喜欢~香煎鹅肝配AOP大虾意大利粉 $288 比起上面既Risotto,呢个意粉食落比较清新,也不会太腻~ 大虾剪香了外层,啖啖肉,但我觉得个鹅肝可以煎耐多少少,令其油脂香更加突出,意粉爽口弹牙,几好呀!甜品是雪糕呀~呢度系2人份量,有朱古力雪糕、泡芙、焦糖香蕉同水果粒,朱古力雪糕十分浓,而且很幼滑,个焦糖香蕉都好正,尤爱上面层焦糖脆片!我地叫多左个tiramisu个甜品 ($58) tiramisu味道香浓,手指饼份量
我地拣左2个晚餐set~ 有前菜、主菜、饮品同甜品~
日式吉列炸蚝
水牛城鸡翼
脆炸软壳蟹配黑松露带子烩饭 $268
软壳蟹金黄香脆,不过份量多一点就更好,带子粒就比较细~
但整体很不错,和男朋友都很喜欢~
香煎鹅肝配AOP大虾意大利粉 $288
甜品是雪糕呀~
我地叫多左个tiramisu个甜品 ($58)
tiramisu味道香浓,手指饼份量不多,但吸了咖啡酒既香,口感软滑,是一个合格有余既tiramisu~
饮品都好高质素呀~Milk chocolate / kiwi cucumber yogourt
牛奶朱古力十分香浓,而奇异果青瓜 yogourt就非常清新,成个配搭都好合宜,唔会有喧宾夺主既感觉,而且感觉比较健康,多饮也不怕
餐牌