复活节大家都周围飞,返到黎紧系要约朋友见吓交换手信😚 大家返到黎都想倾下计catch up吓,所以专登揾啲坐得舒服又唔太嘈嘅餐厅~ 之前就去坐观塘一间楼上西餐厅登堂 Downtown🤩🌃 环境 (4/5)登堂喺观塘The Wave里面,离观塘站大概4-5分钟路程,唔算太远~ 餐厅占咗二楼全层,地方好大好阔落🤩 餐厅设计简约又时尚,以木色,金色同深蓝色做主调,感觉摩登得黎又有质感💙由于餐厅够大,座位空间都几大,有好多梳化位,好适合三五知己坐喺度慢慢食饭倾计😗😋 食物 (3.8/5)🍟 芝士薯条配松露蛋黄酱 $88🍣 苏格兰三文鱼柳 $258🍝 澳洲和牛面颊肉酱.温泉蛋.手造阔带面 $168🥂 Proseco $52/gls登堂嘅menu都几多元,无论小食,pizza,pasta定main course都有几多选择😆 口痕痕就嗌咗个芝士薯条配松露蛋黄酱🍟 薯条用个点心蒸笼装住,份量好多又几得意😆 餐厅用嘅系幼薯条,炸得够热够香脆,面头铺上parmasan cheese碎,蘸埋松露蛋黄酱超邪恶😈苏格兰三文鱼柳超有惊喜😍 三文鱼柳用咗西日fusion嘅烹调方法🇯🇵 三文鱼大大旧好厚肉,表皮烤得

🌃 环境 (4/5)

😋 食物 (3.8/5)
🍟 芝士薯条配松露蛋黄酱 $88
🍣 苏格兰三文鱼柳 $258
🍝 澳洲和牛面颊肉酱.温泉蛋.手造阔带面 $168
🥂 Proseco $52/gls

苏格兰三文鱼柳超有惊喜😍 三文鱼柳用咗西日fusion嘅烹调方法🇯🇵 三文鱼大大旧好厚肉,表皮烤得脆卜卜,肉质唔会过老,加埋三文鱼籽好精致🍣 三文鱼底下垫咗吸满日式高汤嘅大根,好甜而且无根😛 最特别系用日式高汤熬制而成嘅忌廉汁🥰 味道偏甜但又唔会好怪,淋喺三文鱼柳上面有画龙点睛之效🤩

最后仲嗌咗个pasta🍝 手造阔带面出面比较少见,有差唔多成只手指咁阔,几特别~ 阔带面质感偏薄,食落都有口感同几饱肚🤣 澳洲和牛面颊肉酱真系食到牛肉粒,不过个人略嫌味道较但,如果再浓味啲就正🤪

最后当然唔少得酒啦🥂 就算过咗happy hour,佢哋嘅proseco/红白酒都系$52蚊,超抵饮🤩🥂 我哋就嗌咗两杯proseco chill吓,好清爽😚

💰 价钱 (4/5)
Average price $300/pp
登堂环境舒服,食物选择多元而且味道都唔错,连酒水加一每人都系大约$300,价钱合理👍🏻 推荐大家带三五知己黎聚会😗
  • 香煎苏格兰三文鱼柳