2019-12-01 165 浏览
泰斗 (尖沙咀)Happy Friday 之选!🥳最钟意佢个大露台,好有feel。🏝出面见到大树,好似泰国既楼上厅餐。🍻同朋友食野之余仲可以吹住风饮酒吹水,轻松咁渡过一个晚上。泰国菜好地道。串烧牛舌外面烧得干身加左甜甜地既酱汁,里面有肉汁。🍢小小爽口同埋有咬口。激大条明炉酸辣乌头鱼好大大条,🐟肥美又无泥醒味。汤底酸辣好正,系正宗泰国红辣椒青辣椒🌶加柠檬🍋再加香茅南姜香醋果款酸辣。🤩重点系佢啲粉丝,吸哂啲酸辣汤。一直都有火热住,😋食左成个钟条鱼都仲热既,👍🏼抵赞。烧鸡烧到皮少少脆,🐥有阵阵炭香味,但鸡肉就无咩味,一定要蘸佢个甜酸酱。青咖喱牛肉估唔到牛肉用咗牛颈脊咁样嘅牛肉,🐮牛肉味香浓。加上好香椰奶味🥥咖喱。叫埋薄饼蘸埋啲汁,先最识食。波萝鸡粒炒饭饭盛🍍得满满够哂4个人食。腰果同埋肉松系分开碟仔上,钟意食先加,👍🏼好细心。😋饭粒粒分明,加鸡肉粒同提子干,我钟意再加埋肉松。甜甜咸咸好好食。飞天通菜炒得爽口,不追都几辣架,用蒜头干蒜葱头炒,好惹味。值得一提服务员态度好好,🕴🏻不时留意我地食野进度。👍🏼主动换碟又安排好上菜时间。
泰斗 (尖沙咀)

泰国菜好地道。

串烧牛舌

激大条明炉酸辣乌头

青咖喱牛肉

波萝鸡粒炒饭

飞天通菜
炒得爽口,不追都几辣架,用蒜头干蒜葱头炒,好惹味。