2024-02-13
今晚同几个旧同事聚会讲八卦拣左呢间餐厅,估唔到咁好环境!食物水准都唔错!胡麻白身鱼薄切作为刺身相当出色! 首先白鱼刺身 觉得嚟有口感而且食落淡淡清甜 ,加上胡麻酱汁, 整体感觉更加丰富和开胃!海胆吞拿鱼寿司一上碟真的是冇得输! 大大件酒红色的吞拿鱼上面配上大大啖啡橙色的新鲜海胆, 再有少少鱼子酱,卖相已经赢晒!食落口鲜甜肥美, 饭上面嘅吞拿鱼碎仲有少少芝麻嘅香气, 配少少饭令整体油脂感冇咁重, 食一嚿唔够喉,食够两三嚿先至满足到!炸鸡配香葱汁吹水必备炸鸡! 这个炸鸡非常juicy有肉质炸得出色! 而且在鸡半身已经带有香葱的味道, 唔需要额外再沾酱汁,食落非常香脆!野菜天妇罗盛合好大份的野菜天妇罗, 就咁食菜非常单调于是我们点了野菜天妇罗想不到种类这么繁多!食左茄子, 秋葵和一大块菜,都几好食!传统厚玉子蛋味十分重,但不特别串烧牛舌,正!烧得好好,爽滑弹!串烧免治鸡肉好食,酱汁味道不错滑蛋牛肉豆腐铁锅煮冬天食非常好!豆腐好滑,牛肉几香,汤都好饮,份量都多,仲好多菇!烧粟米本人最爱,烧得唔干,少焦香牛油煮青口明太子烧鱿鱼鱿鱼几鲜味,明太子味道不太突出,鱿鱼好厚肉好爽!满足!牛肉石锅饭比想像
胡麻白身鱼薄切
海胆吞拿鱼寿司
炸鸡配香葱汁
野菜天妇罗盛合
传统厚玉子
蛋味十分重,但不特别
串烧牛舌,正!烧得好好,爽滑弹!
串烧免治鸡肉好食,酱汁味道不错
滑蛋牛肉豆腐铁锅煮
烧粟米
本人最爱,烧得唔干,少焦香
牛油煮青口
明太子烧鱿鱼
鱿鱼几鲜味,明太子味道不太突出,鱿鱼好厚肉好爽!满足!
牛肉石锅饭
比想像中惊喜!泡菜本身带少少酸辣几惹味!易入囗,好香,饭汁和肉都好夹!好食!
坐左三个钟,饮品推荐水果茶,好够味,甜而不黏喉!饮完可添热水,淡左但仍然好有味!