第三站

Station 3 Cafe
2024-10-15 462 浏览
想同朋友仔出去又唔知去边好?嚟 Board Game Cafe 就啱晒,呢间位于旺角,楼上舖,180度靓景,黑白简约风,座位阔落,空间感十足,客人年龄层广阔,食物方面午餐,下午茶同晚餐时段有唔同菜单供应,整体价格亲民,值得到访。前菜有黑松露蟹肉沙律,估唔到蟹肉份量咁多,啖啖肉,咸香又鲜甜,真材实料,沙律菜新鲜,配埋黑醋十分开胃。小食有炸薯角,大大碗,香喷喷,炸至外脆,放咗一段时间仍然冇变腍,简单嘅炸物竟然做到如此出色,惊人😦主食有饭有面,西式为主,私心推介西班牙海鲜辣肉肠烩饭,软糯可口,黏黏糊糊、意式鲜茄肉丸烩意粉都唔错,肉丸QQ弹弹好好味,味道酸甜,面条软硬度适中且够滑溜,几易入口,大人小朋友都啱食。另外有意式芝士肉酱扁意粉,酱汁够多,面条挂汁,相比之下带咬口,未必人人钟意。最后有卡邦尼烟肉杂菌意粉,烟肉咸香,杂菌味出,酱汁偏少但几Creamy,比较容易觉得腻,建议多人分享、饮品方面有士多啤梨朱古力同绿茶,前者甜甜滋味,后者开胃解腻,各有千秋。

• 田园沙律
  • 墨西哥香辣肉丸烩意粉