2024-01-23 42 浏览
忽然间好想食中式嘅串烧,今晚同男友响尖沙咀附近就开OpenRice睇吓有咩好介绍~ 见到呢间地点都算够脚同埋好多好评所以一于试吓由于我哋六点几就到咗,加上系平日嘅晚上,舖头唔算好多人,可以等我哋慢慢烧慢慢食,悠悠闲闲唔使急~ 首先我哋就嗌咗一杯而家好流行嘅鸭屎香柠檬茶,同埋一杯芒果沙冰阵间用黎送啲浓味嘅串烧,我个人认为两杯嘢饮都偏甜,我男朋友好中意,用黎解辣就岩哂了之后我哋都系叫咗啲大路嘅串烧,好似茄子韭菜𠮶啲,同我哋响大陆食嘅味道都非常相似,好彩辣度唔会太高,我地两个觉得仲冇大陆食𠮶啲咁咸,几适合一般嘅普罗大众最抵赞系我哋叫𠮶两只烧蚝,只蚝都几肥美同新鲜,烧完出嚟非常之满足,钟意食蚝嘅朋友一定要试吓~
2023-08-31