2021-11-02
D2 Place一向都多野食,今次想同朋友食餐好嘅就拣左呢间喺地铺嘅西班牙餐厅,佢嘅选择超多,最后我地前菜,主菜样样都叫啲黎试下脆炸鳕鱼球配蜜糖泡沫平时鳕鱼扒食得多,第一次食炸嘅鳕鱼球,估唔到香脆得嚟又保留到雪唔嘅鲜甜味,配埋蜜糖食好夹传统烤焗多士配西班牙小番茄,香蒜,初榨橄榄油传统嘅西班牙多士系首先要涂上香蒜,再涂埋番茄仔,最后淋上橄榄油去食。侍应见我哋第一次食好细心咁介绍食法之后仲帮我哋整埋,多士焗完好香脆,食落有蒜香味仲有蕃茄嘅鲜甜西班牙牛肚西班牙牛肚系用鹰嘴豆同埋西班牙火腿去卤,牛肚炆到好淋而且仲有火腿嘅咸香味,配埋多士食好正招牌西班牙黑毛猪海鲜饭食西班牙菜一定会嗌海鲜饭,呢个海鲜饭仲有黑毛猪。个饭收汁收得好好,吸收咗黑瞒猪嘅玉未仲有海鲜嘅鲜甜味香烤黑毛猪杂锦拼盘配田园蔬菜(猪肩肉,猪脊肉,猪颈肉)呢个黑毛猪杂锦拼盘系大推,佢冇一只肉都充满咗黑毛猪香浓嘅肉味,烤得啱啱好,保留左肉嘅油脂同肉汁,连底下嘅蔬菜都好鲜甜White & red sangria 我哋点左white同red嘅Sangria去试下,两杯嘅水果同酒嘅配搭得宜,自己就钟意red多啲本身想叫埋甜品食,但系已经太饱唯
脆炸鳕鱼球配蜜糖泡沫
传统烤焗多士配西班牙小番茄,香蒜,初榨橄榄油
西班牙牛肚
招牌西班牙黑毛猪海鲜饭
香烤黑毛猪杂锦拼盘配田园蔬菜(猪肩肉,猪脊肉,猪颈肉)
White & red sangria
本身想叫埋甜品食,但系已经太饱唯有下次再试啦