2024-05-24
同老友即兴约喺时代门外再聚😆😆一见面就鸡啄唔同系常态~索性附近揾间餐厅坐低慢慢吹水~后面街嘅百乐中心系美食聚集点~从中我哋拣咗呢间💛西餐用餐~食饭钟数上到去已见差不多坐满食客☺️咁应该冇拣错地方啦~唔想伤脑筋就叫咗两个set dinner分享食🫶🏻🫶🏻.✨是日餐汤: 西兰花忌廉汤 配 蒜蓉包✨田园沙律: 沙律菜,车厘茄~淋上黑醋汁宁舍清新开胃🥗.✨四天风干12小时慢煮法式油封鸭髀 $238单单睇菜名已经感受到诚意啦🤝🏻摆盘颇有心思~本身都担心风干咗好几日嘅鸭腿肉会太干嚡~不过食落就知呢啲系无谓嘅忧虑😛😛焦香嘅外皮下包裹住软嫩鸭脾肉~细致嘅肉质鲜却唔骚🦆简单配芥茉酱调味即可~.✨法式慢炖红酒牛面肉 $238被慢炖嘅效果惊艳到❗牛面肉巨巨巨腍❗❗完全唔需要用刀切开~用叉轻松分成小件放入口~松软程度令人印象深刻~而且牛味浓厚~沾上酱汁令肉质更添美味juicy感🥰🥰.✨餐饮我哋一致拣咗橙汁🥤另亦有美式咖啡/柠茶/柠水/橙汁/汽水可以选择~如果想饮酒~仲可加钱无限追加指定啤酒或红白酒🍺🍷添~
✨是日餐汤: 西兰花忌廉汤 配 蒜蓉包
✨田园沙律: 沙律菜,车厘茄~淋上黑醋汁宁舍清新开胃🥗
✨四天风干12小时慢煮法式油封鸭髀 $238
✨法式慢炖红酒牛面肉 $238