2024-06-20 94 浏览
最近揾到间好味嘅餐厅,要去讲下先!系佐敦《Bistro bon bon》今次我系同仔仔去食lunch! 🔹Lunch Set🔹✨佢哋嘅set可以Upgrade to Combo [升级至套餐]只加 $20 就可享豆乳鸡汤及沙律同埋饮品的话可加$20减免优惠!熊仔饼话想饮汤,而我又想叫杯咖啡,当然加埋啦!个汤好味到佢自己饮晒,冇我份😆⚜️ 蛋黄渍葱吞拿鱼茸三文鱼子丼| $108上枱后发现冇豉油,叫咗职员拎!好在经理见我有碟豉油,问我系咪唔够味所以加😜原来佢解释我知,佢哋厨师已调好咗味道,所以系冇跟豉油一齐上!好在截得停我咋😅我捞匀咗啲吞拿鱼茸同三文鱼子食,估唔到个味刚刚好,唔会过咸或唔够味,恰到好处👍🏼👍🏼我就极为钟意,唔好睇佢一碗咁样好细,其实啲料都好丰满😍⚜️紫苏木鱼汤大蚬意大利面(1.4mm日本意大利面)| $98仔仔话好好味😋个汤调味亦系我哋喜欢💕嘅味道,系有小小微辣,不过佢话自己大个仔喇,可以试下小小辣味😁意粉都得刚好韧度!大蚬够新鲜、爽脆,唔驶调味都够晒好食👍🏼正!而咖啡我叫咗cappuccino,咖啡师拉花好靓,饮到底,我哋都仲见到拉花嘅样系咩🤟🏼高手!!唔讲唔知🤔店名bon
最近揾到间好味嘅餐厅,要去讲下先!

🔹Lunch Set🔹

⚜️ 蛋黄渍葱吞拿鱼茸三文鱼子丼| $108
好在截得停我咋😅
我就极为钟意,唔好睇佢一碗咁样好细,其实啲料都好丰满😍

唔讲唔知🤔店名bon bon意指「好吃」/「好味」,依家好多朋友移民,店主希望大家记得移咗民嘅朋友,放假回来,都可以嚟到bon bon 食好嘢👏🏻有个聚脚点💞🥰💞