2023-06-30
朋友介绍黎依间囍串gathering,除咗串烧,都有提供一啲主食架。店舖唔算特别大,胜在够干净企理。未够7点已经有几枱客人边食串烧边叹啤酒,劲chill。 用QR code落单,先拣辣度。今次叫咗几款串烧同炸馒头。串烧会放系一个小火炉上面”兴”住,咁就唔洗担心啲串烧会冻咗。 右边系鲜牛肉串,每日限量!牛肉烤完仍然十分嫩滑,非常惹味。 左边牛胸爽,即系牛肋骨中间嘅软骨,好爽口,以为会好油腻点知一啲都唔会。 厚切牛舌,真心劲厚,以为会好韧,点知一咬发觉原来腍到就黎可以入口即溶! 金镶猪皮肉丸,一层猪皮再一层肉丸咁串住,好搞笑!肉丸好札实,而猪皮嗦哂啲烧烤汁,2个一齐食都几特别。 孜然羊脾肉,孜然味够重,羊肉完全冇骚味。 炸馒头,炸得金金黄黄,一咬外脆内软,再沾少少炼奶,真系可以一次食10个XD 我同朋友都唔饮啤酒,所以叫咗2杯其他饮品,估唔到都整得几出色。杂莓乳酪好滑,望落用咗唔少种类嘅莓黎整。水蜜桃梳打够哂清甜,而且仲好大杯。
右边系鲜牛肉串,每日限量!牛肉烤完仍然十分嫩滑,非常惹味。
孜然羊脾肉,孜然味够重,羊肉完全冇骚味。