2017-10-02 93 浏览
朋友介绍之下,得知尖沙咀赫德道呢边有一间颇有格调有LIVE BAND既餐厅,有好多好评所以决定今个周末特登黎试下。今次我地一行四日BOOK左8点钟,楼下BAR由于时间尚早都唔算太多人饮野,店员就带左我地上楼上二楼,个场都几爆下好彩有BOOK到。坐低睇menu时发觉选择十分多,店员好热心咁马上过黎介绍,成个餐牌全部都好想叫哂黎食!最后烦恼一轮后都叫左几多野食首先系小食拼盘,小食拼盘入面有多样野食,有和牛串、德国肠、虎虾、焗田螺、软壳蟹、炸鸡锤同埋PARMA HAM加蜜瓜,咁多样野食我最like就系炸鸡锤同和牛串,炸鸡锤炸得岩岩好入面又唔会话"鞋",和牛串食入口好JUICY同好够牛味,最正系一次过有咁多唔同野食,个人最钟意叫小食拼盘。 美式烟熏酱烧西班牙黑毛猪肋骨呢个RIBS真系重点推介,今晚咁多样野食之中最钟意。食开RIBS既人都知要整得好食并唔系咁易,RIBS唔可以太瘦或者唔够肉得骨,烧既时候唔可以OVER COOK。今次系呢到食既RIBS厚得黎又好够淋,肥瘦适中,同行友人都赞不绝口,我地今次叫既系BITE SIZE以为份量好少,点知原来都好大份,好抵食。手拆蟹肉蟹粉汁自家制意大利粉伴

首先系小食拼盘,
小食拼盘

美式烟熏酱烧西班牙黑毛猪肋骨

手拆蟹肉蟹粉汁自家制意大利粉伴鲜海胆
见到呢个意粉听个名都知创新,餐牌上写明系限量发售,咁我地当然立即落单试下佢。
呢个手拆蟹肉厨师用左膏蟹黎整,个蟹粉汁非常之浓,加埋一件好大份既海胆,味道好夹。

西班牙辣肉肠香辣牛肉比萨

呢个pizza 好足料,上面铺一层厚厚既芝士,脆脆既PIZZA饼皮加埋啖啖肉既口感食落真系好满足。

烤澳洲M5和牛肉眼扒10安仕配西兰花椰菜花及薯条

牛扒我地叫左MEDIUM,食落好淋好JUICY,油份同牛味都十足,配上香草牛油,有黄芥辣同埋蘑菇汁,真系好正。

我自己今餐就冇饮酒,叫左杯叫LEFT ICE 既饮品,入面系有蓝苺同野莓既SMOOTHIE,好fresh 同酸酸地好开胃
2017-09-30
小食拼盘