-𝘾 𝙃 𝘼 𝘼 𝙏 🕌Throwback to one of the best meals I've had last month! Finally managed to get a highly sought-after table at Chaat and it became Michelin Guide 2022 one star restaurant. 可惜落大雨 就算坐窗口位都系咩都影唔到.. 其实成个环境都好令 好有印度色彩的~🤌Baked Samosa - Jackfruit meat ($168)最期待 最满意 最惊喜 既就系呢个❤️第一次食咖哩角系用大树菠萝做馅料咖哩味香浓 + 大树菠萝甘甜 + 青葱乳酪酱= ✨✨✨ 赞喔💕🤌 Burnt Chili Chicken Tikka ($198)就咁睇卖相 原本以为系会好干身点知食落 肉质系好嫰滑多汁 又香口 最特别系个酱汁 用左红菜头酸辣酱鸡肉配上又甜又酸辣既味道 又几开胃 真系个意外地好好食✨!🤌Salem Fish Curry ($288)呢个其实几好味 鱼肉都好嫰滑 又有好重既椰奶味但对我黎讲好辣 所以主要畀朋友食
𝘾 𝙃 𝘼 𝘼 𝙏 🕌

可惜落大雨 就算坐窗口位都系咩都影唔到..
其实成个环境都好令 好有印度色彩的~

最期待 最满意 最惊喜 既就系呢个❤️
第一次食咖哩角系用大树菠萝做馅料

就咁睇卖相 原本以为系会好干身
点知食落 肉质系好嫰滑多汁 又香口
最特别系个酱汁 用左红菜头酸辣酱
鸡肉配上又甜又酸辣既味道 又几开胃
真系个意外地好好食✨!

🤌Salem Fish Curry ($288)
呢个其实几好味 鱼肉都好嫰滑 又有好重既椰奶味
但对我黎讲好辣 所以主要畀朋友食晒
食开谭仔中辣既佢表示一啲都唔辣🙂

🤌 Garlic Naan ($88)
其实我原本唔系好中意食naan
因为觉得冇味 又好干净净
系朋友既坚持下 都觉得难得黎到都应该试下既..
点知! 呢度个naan 系烟韧又有咬口
蒜味好重 配埋咖喱一齐 / 单独食都很可以!
第一次我系会食晒成兜Naan 🫣

🤌Adraki Gobhi Aloo ($138)
其实系咖哩薯仔花椰菜 好索汁 惹味的
同样都系对我黎讲太辣 而朋友表示一啲都唔辣🙂

🤌 Pistachio Pudding Kulfi ($88)
较为少少失望既系个甜品
个开心果雪条系好正 劲rich 既开心果味
但系个人唔太理解雪条下面既幼面..
本身以为都系甜品 只系面咁既样
但食落真系面... 有冇人可以话我知系咪特色黎...🙂

🍸 The Queen's Stepwall ($170)
Rum | Cumin | Pineapple
一开头饮落去 会觉得比较难接受到个味道
之后饮饮下又ok 可能因为食完油腻野
再饮呢个有孜然独有既味道同菠萝酸甜
去中和番 其实成件事都几夹 几舒服👍

🍸 The Lake of Jewel ($170)
Gin | Saffron | Pandan
同样地都系一开始比较难接受到 之后就ok
可能因为系印度式既冲法(?) 味道上都会比较重
而呢个既斑兰味都系好突出
但个人会比较中意饮上面果个~

整体黎讲 食完真系会明白点解一枱难求
每样食物都重新令我对印度菜有唔同既感觉
(简称食得咀雕左lol)
有冇人知仲有边度有好味既印度菜值得一试🤤🤤
午餐