2014-12-13 1187 浏览
之前落亲家乐坊食野经过都有留意到Spade by Lassana..因为装修几特别, 同堆比佢大大份既吐司盒吸引住目光 ~今晚终于有机会试下!!买野食时送既$10优惠劵, 2月到期, 不过应该无机会用, 因为未必会再帮衬 今晚同1个朋友黎食正餐, 所以唔系试佢既甜品, 而叫左一份all day breafast同一份卡邦尼意粉两个都跟餐先讲all day breakfast $79, 份量适中, 卖相几好, 但所有食物味道偏淡, 同埋无乜油 (其实系无油咁济)系健康角度黎讲其实系几好...但真系令人唔系几想食落去. 因为真系好淡块多士望落同博洛尼亚既81层面包有D似, 但食落当然完全唔同, 味道都算OK, 有牛油味, 几松脆跟餐点既热情果蜜桃茶(热)原价$24跟餐唔使加钱本身好钟意热情果味既饮品但呢杯令人好失望, 完全无味.. 朋友点既卡邦尼意粉($65)冇影到独立相..朋友都系觉得味道好淡, 基本上净系食到D菇味, 同埋得好少烟肉(利申: 我同朋友都唔系特别钟意食重口味既人)而佢跟餐+$15点既巨峰飘浮梳打味道OK~(原价$30)系梳打水加一球巨峰提子味雪糕, 加底部有薄薄一层提子味
因为装修几特别, 同堆比佢大大份既吐司盒吸引住目光 ~
今晚终于有机会试下!!
今晚既晚餐大合照
两个都跟餐
All Day Breakfast
热情果蜜桃茶(热)
跟餐点既热情果蜜桃茶(热)原价$24跟餐唔使加钱
本身好钟意热情果味既饮品但呢杯令人好失望, 完全无味..
朋友点既卡邦尼意粉($65)冇影到独立相..
(利申: 我同朋友都唔系特别钟意食重口味既人)

而佢跟餐+$15点既巨峰飘浮梳打味道OK~(原价$30)
系梳打水加一球巨峰提子味雪糕, 加底部有薄薄一层提子味jelly
以$15黎讲系几抵既~!
门口外面既冬日甜品推介, 无试到...
但呢间餐厅睇黎应该系甜品做得出色D, 我地点咸食系错误既选择 =.=
埋单$159 如果唔计味道呢餐都算几抵食~~
题外话/补充资料: WAITER(应该系老板之一)都好主动推介佢地餐厅既食物, 亦都会耐心讲解唔同食物既特色 服务态度唔错 : ) 佢亦都有提到佢地餐厅既雪糕同埋面包全部都系自家制 如果下次真系再黎, 都只会试佢地既甜品~~
2014-12-13