2018-12-18
朋友BOOK左呢间打边炉 佢话唔系普通既打边炉 , 因为系用木筒 一去到见到佢既装潢都几有心思朋友订位𠮶阵叫侍应尽量安排窗口位, 好好彩真系安排到 中间仲有四部大电视, 咩位都睇得好清楚 张枱仲好阔落 呢两碟小食系免费既, 云耳同青瓜都带麻辣味, 青瓜仲好爽 打边炉点少得"混酱"呢度系任食既分$298 同 $388 一位, $388 就有海鲜拼盘小妹就叫左$298一位既韩式药䦅鸡锅, 仲有一个任食任饮LIST 见到侍应拎个大木筒上枱, 好惊奇 聪明既地方出现LA! 就系木筒边既小孔, 下面仲有石仔可以隔离D杂质 小孔系用黎饮汤ga 一般打边炉个汤都好油, 但店员就教小妹由小孔拎汤, 咁就唔会油腻 仲有呢个养生锅真系超足料, 有半只鸡, 人参,杞子,红枣, 令个汤好鲜甜, 好有老火汤既感觉手切安格斯Prime Grade牛颈脊肥牛片: D肉质好嫩, 有牛味! 可惜任食只可以叫一碟呢款牛, 再叫要加钱, 好想食多碟 手工饺, 手工丸: 手工制既果然比平时一般既丸同饺有分别, 丸好有口感而饺既皮薄 即炸响铃, 即炸鱼皮, 鬼鬼马马: 呢度既响铃同鱼皮都系即炸! 好脆好新鲜 鬼鬼马马系油
佢话唔系普通既打边炉 , 因为系用木筒
一去到见到佢既装潢都几有心思
朋友订位𠮶阵叫侍应尽量安排窗口位, 好好彩真系安排到
中间仲有四部大电视, 咩位都睇得好清楚
张枱仲好阔落
呢两碟小食系免费既, 云耳同青瓜都带麻辣味, 青瓜仲好爽
打边炉点少得"混酱"
见到 侍应拎个大木筒上枱, 好惊奇
即炸响铃, 即炸鱼皮, 鬼鬼马马: 呢度既响铃同鱼皮都系即炸! 好脆好新鲜 鬼鬼马马系油炸鬼+墨鱼滑同样好味
大合照
其实食完跟餐既食物, 小妹两个人都已经饱左一大半, 所以只系叫左少量既任食食物
仲有一样抵赞野就系, 好多任食项目可以一粒或一件咁点, 咁就唔怕浪费, 又可以试多几样野
最后仲有甜品!
小妹要赞一下呢间铺既服务, 店员好留意客人, 不断帮小妹个锅加汤, 又有礼貌, 真系好抵赞