2023-10-30
今日去粉岭探旧朋友,佢话联和墟开左间新餐厅,茶餐厅为主,又有D泰国菜,一于去食下!周未午饭时间黎到,都几满场。食物款色有好多款,每款都好吸引,定食价钱相宜,所以我地都叫左set。黄咖哩牛坑腩饭定食可以有3个类别,A就系汤,朋友简左冬阴公汤。类别B就似前菜,简左芝麻8爪鱼仔,最后既C类别简左炸虾饼。定食感觉真系好丰盛! 黄咖哩香得黎,唔会话辣,应该好多人接受到。牛坑腩炆煮到好淋,好入味。冬阴公汤感觉好足料,好香!烧猪颈肉甲抛丼平时食泰国野都钟意食香叶肉碎既我,今次满足晒我2个愿望,仲有埋烧猪颈肉。定食类叫左冬阴公汤 ,泰式鸡座 同埋泰式鱼饼。鸡座几特别,第一次食。烧猪颈肉好好食! 有焦脆边,唔会好难咬! 香叶肉碎好够味,配饭食岩岩好,仲有只好靓既太阳蛋。烧鸡肉串既炭烧味好重,唔错! 野饮都好多选择,叫左泰奶同埋冻美绿朱古力,系联和墟既餐厅比较少见,几好饮。
黄咖哩牛坑腩饭
烧猪颈肉甲抛丼
烧鸡肉串既炭烧味好重,唔错!