2023-10-14 72 浏览
住北区,钟意去联和墟呢个美食小天堂😋~ 其中一间成日食嘅就系 满屋定食~ 啲餐可以拣三款小食/汤,好多元化,成日食都唔会闷~🍜🌶️冬荫功澳洲安格斯 Prime Grade 牛小排:冬荫功汤底酸酸辣辣,饮到椰香甜味,有菇菌🍄、车厘茄🍅等,酸辣度刚好;面底配金边粉,面量蛮多,索咗汤汁后好惹味&开胃。薄切牛小排,由生肉慢慢热到熟,质地肥嫩柔软,牛肉味浓🐮。🍚🍜 香叶辣椒肉碎饭拼鸡丝船河:$98 有两碗 + 3款自选小食,两个女仔食都得😆!香叶辣椒肉碎好惹味,又唔会太辣,仲有只煎太阳蛋🍳,我钟意将蛋黄汁拌肉碎,有蛋香又有肉味。鸡丝船河嘅汤底好鲜甜,河粉又薄又滑😋。两个餐总共嗌咗 6 款小食,啲炸物炸到金黄色好靓,又香脆。🥗 泰式海鲜沙律:酸酸爽爽好开胃,有青木瓜丝、几只大虾🦐、青口&蚬🐚,好足料。🍡烧牛肉串:火喉控制好好,内里保持到肉质嫩&Juicy~ 今日几个人食咗好好嘢,倾咗好多倾,非常满足呀!

啲餐可以拣三款小食/汤,好多元化,成日食都唔会闷~

两个餐总共嗌咗 6 款小食,啲炸物炸到金黄色好靓,又香脆。

🍡烧牛肉串:火喉控制好好,内里保持到肉质嫩&Juicy~

今日几个人食咗好好嘢,倾咗好多倾,非常满足呀!