今日收咗工去咗试新开牛扒,之后就去左 Shaz 食 cake。之前得西营盘𠮶间时,都有留意过呢间铺头。但系实在太远啦唔会特登去。试完之后就觉得好在冇特登去!首先位比较少,黎到等左一阵就有得入。餐牌基本上有几款味道都想试嘅!最后叫咗Baileys Express 同埋红桑子芝士。基本上2款个味比较淡, d cream 滑 但系易容, 皮薄, cream 多,层数少, 底部蛋糕有 d 硬。价钱比Lady M平少少,同时视觉上都细件小小。 个人来讲都系比较喜欢食Lady M,全部都系皮, 层数多!如果以抵食来讲,大家可以试吓东海堂嘅千层蛋糕,原味会比较甜,抹茶味都几好食,最紧要系价钱只系佢哋嘅一半!最后就系服务, 今日见到的都系全男班。最初研究完有咩咸食同其他口味ge cake 就 放左menu 起台面,个职员无啦啦走黎话帮我地收左个佢先(系 menu 吾够吗,其实未睇完啰)?其间有帮我地加过水。坐左大概概30~45 分中左右。因为见格离台放左张单, 到左叫埋单,点知个职员叫我地出去埋单?!因为又冇比单我地,个职员都系企起玻璃柜个边大声叫我地(我地坐最左贴墙个张台)出去埋 就ok!😕仲要 埋

Raspberry  Cream  Cheese
Bailey  Expresso

个人来讲都系比较喜欢食Lady M,全部都系皮, 层数多!

因为见格离台放左张单, 到左叫埋单,点知个职员叫我地出去埋单?!因为又冇比单我地,个职员都系企起玻璃柜个边大声叫我地(我地坐最左贴墙个张台)出去埋 就ok!😕仲要 埋单个位 有人排紧队等 Dine in , 出去埋搞到 好似 插队打尖咁, 又5方便同朋友2个一齐企。🤔
2019-03-16