十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
打边炉有好多间,但好少可揾到间几有心思嘅💛店打边炉,系铜锣湾鹅颈桥附近,装修主打怀旧风,每张大圆台加上地青色格仔瓷砖,好有大排档feel,餐碟都用上怀疑万寿无疆个啲碗碟(阿爷嫲年代)😯再巧妙地加入了7/80 年代屋企会见到嘅大暖壶,高身雪柜等几有感觉(利申虽然小编唔系出身于个个年代🤣).野食方面好贴心有二人/四人套餐,每人只需$288,就可以享有肥牛,海鲜(生蚝同蚬),饺,鸭血,鱼滑等等再加$30可以有两壶野饮,抵玩!基本上都唔使谂,汤底拣了麻辣同(呢个推荐),用料好丰富,建议未落料时可以先饮一饮菌菇汤,虫草花夹起上黎都有一大抽🤪,养生👍🏻至于火锅料方面就正正常常喇始终套餐方面牛个啲都唔会俾好令嘅你,但鱼滑同鸭血都唔错🤗.十到咁上下当然要叫返一两枝啤酒🍻左起:、、每枝设计都几特别最啱打卡,饮落以热情果味最佳,其余伯爵茶啤虽然有茶味,但啤酒味欠奉,至于日月潭红玉就茶味唔够突出🤔.Any肥,以整体餐厅环境布置嚟讲都几特别有心思,套餐性价比唔错,餐厅会一路播住7/80年代啲经典k歌:陈百强嘅恋爱预告呀,王杰嘅谁明浪子心呀,首首都经典,听到人好想打完边炉直落唱k呀😫
野食方面好贴心有二人/四人套餐,每人只需$288,就可以享有肥牛,海鲜(生蚝同蚬),饺,鸭血,鱼滑等等再加$30可以有两壶野饮,抵玩!基本上都唔使谂,汤底拣了麻辣同[清炖山药菌菇汤✨](呢个推荐),用料好丰富,建议未落料时可以先饮一饮菌菇汤,虫草花夹起上黎都有一大抽🤪,养生👍🏻至于火锅料方面就正正常常喇始终套餐方面牛个啲都唔会俾好令嘅你,但鱼滑同鸭血都唔错🤗
十到咁上下当然要叫返一两枝啤酒🍻
左起:[热情果手工啤酒]、[伯爵茶手工啤酒]、[日月潭红玉啤酒]每枝设计都几特别最啱打卡,饮落以热情果味最佳,其余伯爵茶啤虽然有茶味,但啤酒味欠奉,至于日月潭红玉就茶味唔够突出🤔