2017-01-12
听就听人讲得多亲身要试下啦~呢间好似好特别咁,唔系普通嘅鸡煲佢主打椰子鸡煲。见佢个环境又好似好靓所以去咗试,一入去环境真系OK wor~仲好大添~基本上都唔会太FullHouse嘅如果平日,因为真系好多位,行入去嘅感觉佢分开咗两边,一边是普通嘅西餐厅另外一边就系打边炉咁,咁我哋就行咗入去打边炉𠮶边啦。不过有样嘢要讲下嘅就系我哋谂住坐近窗口嘅卡位啦,所以打去book𠮶阵谂住同职员讲声~但系职员话净系可以六个人先有得坐斤以唔会安排比我地,咁冇计啦,只不过当我哋去到发觉起码有一半以上的窗边卡位都系得3-4个人嘅,我book四个人但佢唔俾我坐,有少少唔开心,又唔系full house先有咁ge安排,但系都唔紧要啦咁我哋啲位都叫做“阔落”嘅所以都接受la~但系汤底方面比想像中有啲失望因为佢椰子𠮶个汤唔够浓味,所以我哋再另外加左椰子汤,但系加左之后就好好多~嘢食方面讲左好食ge先啦~牛同竹笙都好食嘅,讲左牛先:牛的质地好好,牛味好重,记得变晒色就好食喇,虽然试过唔觉得放耐左,但都一样正~最好当然愈嫩愈好啦~︿︿竹笙索左啲椰子鸡𠮶啲水真系好浓味好香真系不可缺少的一样野~但系佢个餐嘅嘢食就冇乜惊喜~我
一边是普通嘅西餐厅另外一边就系打边炉咁,
但系都唔紧要啦咁我哋啲位都叫做“阔落”嘅所以都接受la~
但系加左之后就好好多~ 嘢食方面讲左好食ge先啦~牛同竹笙都好食嘅,
讲左牛先:牛的质地好好,牛味好重,记得变晒色就好食喇,
虽然试过唔觉得放耐左,但都一样正~最好当然愈嫩愈好啦~︿︿
但系佢个餐嘅嘢食就冇乜惊喜~我地叫左个竹笙椰子鸡套餐(4-5人份)。
可以即食ge有一个前菜同埋有10片刺身~ 呢个前菜系菇黎ge~冻冻地,不过都几辣~
至于个刺身,成日听人话唔少打边炉地方ge刺身都系正d,
唔知系咪听得多,又系ge,三文鱼拼北寄贝~
三文鱼厚同好食,够冻至紧要,北寄具亦够爽口弹牙~~
至于打边炉的内容:~~
青口都尚算新鲜,豆腐就好唔得啦都几难食完全冇豆腐嘅感觉,似一埋湿左ge石膏咁,少少都唔滑的~ 另外个福袋,m…唔抵食88蚊得4个同埋冇特别~可以不如叫多碟牛仲开心~ 芝士豆腐其实芝士豆腐一般来讲好难唔好食嘅但系呢佢𠮶个豆腐入边啲芝士就够留心之不过豆腐嘅质地
又系系好似石膏咁样…可以唔洗特别试~
菜我哋试咗羽衣甘蓝唔多数量但系新鲜翠绿~
至于煲仔饭呀真系好食嘅芋头腊味煲仔饭好香呀~佢啲饭焦好够嘅,我觉得煲仔饭来讲系认真的制作~
佢个餐系跟细煲(岩岩好4小碗满ge)~不过芋头可以多少少仲正~ 食紧嘅时候咁上下呢会有职员过嚟帮手用油隔捞起d面ge面~~~
几好嘅服务,另外佢哋都会留意住我哋啲火候~个鸡落完落去佢有个沙漏完左就食得~
鸡好滑都系唔太有椰子味~
甜品同野饮:
两样野都唔觉有椰子味~hahaaa~
个特饮菠萝同椰子都冇~
甜品都滑ge,不过又系冇乜味~可以改善下~