2021-08-23 524 浏览
以前冇听过振兴肉丸,唔知几时开始,成日起超级市场见到呢个品牌!最近发现铜锣湾原来有分店,起鹅颈桥,十分方便!一望入去全部都系冻柜牛骨浓汁牛丸$39振兴嘅牛丸大获好评,今次我就叫左牛骨浓汁牛丸试吓!!售货员姨姨态度十分好,原本谂住买一两包丸,最后买咗咁多,仲送咗个保温袋啱啱买番屋企,款款都想试,就每样都煮啲!牛骨浓汁牛丸$39牛丸款式都好多,呢款牛丸有好多好评,咬落去虽然不会爆汁,但系足够令口腔充满牛肉汁!牛丸成粒好juicy,牛肉味好重,同平时食嘅牛丸很不同!猪骨浓汁贡丸$33跟刚刚的牛丸很相似,这个是有猪骨浓汁打入去的( 根据售货员姨姨的介绍),的确这个贡丸咬落去好有肉汁,会令人想一食再食 麻辣小笼包呢个系丸入边包住肉碎,有麻辣香,但不算辣和牛芫荽饺子其实个人不喜欢芫荽,但是售货员姐姐强烈推介,话芫荽味不算太重,容易接受。见到原价$49,依家买嘢加钱就$39,咁就买来试吓啦,佢真系讲到好好食😋煮完的样子入面系咁嘅,和牛比例都算多,所以芫荽味道不是十分浓烈,至少不喜欢芫荽的我觉得可接受!反而和牛馅味道浓,咬落去口感香软,牛肉味重,整个口腔都充满牛肉汁!如果下次有特价,我谂我都会再买有骨

一望入去全部都系冻柜

牛骨浓汁牛丸$39
振兴嘅牛丸大获好评,今次我就叫左牛骨浓汁牛丸试吓!!

啱啱买番屋企,款款都想试,就每样都煮啲!

牛骨浓汁牛丸$39

猪骨浓汁贡丸$33

麻辣小笼包
呢个系丸入边包住肉碎,有麻辣香,但不算辣

和牛芫荽饺子

煮完的样子

如果下次有特价,我谂我都会再买

有骨鱼皮
见到有炸鱼皮卖,价钱是按重量计算的,
望落炸得十分金黄香脆

虽然系有骨,但系已经炸到好透,可以直接食!
呢个鱼皮相比一般较硬身,但系鱼味比较浓烈!
  • 猪骨浓汁贡丸
  • 牛骨浓汁牛丸