2019-04-09 1393 浏览
会嚟呢间豆浆大王食,系因为以前读书嘅时候喺中大大埔附近有一间同名嘅,又系叫豆浆大王。 不过𠮶间豆浆大王已经结业,所以就嚟新蒲岗试下呢间新嘅系点。我觉得唔系好差嘅,始终入过米芝莲。不过我觉得有少少吹大咗。特别系𠮶个粢饭,绝对唔系难食,都几好味,但系讲到系天上嘅食物就真系有啲夸张。 因为我以前喺台湾𠮶啲早餐店食粢饭,我觉得同佢𠮶啲系冇分别。咸豆浆嚟讲就真系好特别,因为从来未见过,未食过。我自己就唔系特别觉得好食,因为唔系好食得惯。不过大家可以去试下嘅,几特别。最好食系𠮶个肉松多士,不过因为午市太忙,所以净系晚市先至可以叫到。 佢其实系一片炸馒头,上面加炼奶,然后再摆极多肉松喺上面。 呢个配搭真系意想不到,好有创意,同埋真心极度好食。其他菜色都系普普通通。

其他菜色都系普普通通。
粢饭
咸豆浆