因为教我西班牙文既老师推荐呢一间墨西哥菜(佢系墨西哥人), 佢话呢一间嘢几好味, 咁本地人推荐,我一定要试下啦。唔好以为墨西哥野一定辣,原来唔系架。间嘢喺港大同西营盘站附近,行边个站都几近。 间店个招牌唔算明显,所以都要仔细揾揾。入到去,店就唔系好大,有少少昏暗,但环境都okay干净既。因为我识西班牙文,睇下面𠮶个menu无咩问题。但如果想要中英menu都应该可以问店员攞。我地3个人点左三样野食,都几饱肚。Carne asada enchiladas 辣酱玉米饼馅 (右)可惜我学艺不精,唔知enchiladas系辣既,所以食到𠮶阵都呛到一下。 呢个馅饼同下面会提到既墨西哥菜一样,佢地嘅卖点就系啲肉汁,热辣辣咁咬落去,入面既肉汁会多到流晒出黎,食时记得攞多张纸巾,系枱面任攞, 所以都唔会好呢hea 芝士食落好邪恶,但都好夹好鬼正Dodger stadium tacos 牛肉玉米饼 (左)佢入面啲菜同埋啲肉一齐配搭感觉上都几健康,同上面嘅一样,佢都肉汁满满,正。Pollo Quesadillas 鸡肉墨西哥馅饼 (太好味食得太快无save图)咁多个入面我就最钟意佢呢个馅饼,佢本体平平无奇

唔好以为墨西哥野一定辣,原来唔系架。

我地3个人点左三样野食,都几饱肚。

芝士食落好邪恶,但都好夹好鬼正

咁多个入面我就最钟意佢呢个馅饼,佢本体平平无奇,肉汁都无咁多,但优胜在佢自带既两兜酱,一个白色既sour cream,一个绿色既牛油果酱,为朴素既馅饼增添唔少色彩

食剩既酱我仲用左黎蘸其他馅饼,系双重既快乐!!

最后埋单3个人点3样野共230元,每人75左右 😁
2019-07-19