2015-06-14
某个星期六Lunch去咗葵涌广场食汉堡包,不是食M记汉堡包咁简单,喺入了间门口柜面放满自家制的 Pizza 的店舖 , 随咗有Pizza 食之外,还有汉堡包及意粉选择,店舖虽然唔大,有 5 张 2 人台及一排高櫈,环境尚算ok。点餐食要到门口落 order , set Lunch around $32-$48 ; order后首先递上餐饮,餐饮可拣冻柠檬水or 冻姜味柠檬水,当然要试吓冻姜柠檬水啦,皆因未试过,不过好甜冇乜姜味;大约等了 10 分钟左右汉堡包上场了,笔者拣咗 $48 澳洲谷饲牛汉堡包 + 薯条,影相前块牛已经开始流紧d肉汁出嚟,个包连埋块牛及配料加起上嚟都有 2吋高,好正呀 当咬落个块肉时肉质好juicy 绝对冇干净净的感觉,而d 馅料更加冇流晒出嚟,非常之好。至于薯条就一般,没有新鲜炸起𠮶只感觉。而友人就点了鱼柳饱,鱼块都好大块吓,虽然鱼块喺雪藏,但炸完后那鱼块可以整到外脆内嫩,鱼肉没有硬实实,好有 fresh的感觉。经过今次的品尝后应该都会再来多次的
经过今次的品尝后应该都会再来多次的