2023-05-13
渌鼎记 旺角好耐之前试过旺角呢间渌鼎记嘅点心同酸菜鱼都好有水准。前排知道佢夜晚会有火锅放题之后即刻book咗位嚟试,结果系好有惊喜所有嘢都劲高质👍🏻👍🏻👍🏻当晚我哋试咗最平嘅小宝套餐,限时两个钟,7:30pm前离座每人$238除咗火锅之外,仲可以系六个主菜入面拣一个。要注意嘅系椰子鸡,烤鱼同埋牛腩都要有6位以上先可以拣。如果少过六位嘅都可以每位再加$28拣。因为之前试过呢度嘅酸菜鱼好好味,所以我哋今次依然都系拣咗酸菜鱼,估唔到嚟到同散嗌一样咁大盆,鱼肉完全唔会腥,肉质超级滑,同之前一样咁高质,好食过好多川菜餐厅,推荐大家一定要试!!另外每台都会有两碟前菜包括毛豆同埋虾,本身对呢啲前菜都冇乜期望,但估唔到个虾好好食,煮法类似麻辣香锅,辣味好香,虾嘅肉质都唔差。同行朋友唔食虾,最后我自己一个食晒😋😋🤣锅底方面都有六款选择,我哋嗌咗海皇海鲜锅,锅底一嚟到好香虾味,入面都放左唔少虾食物选择方面肉类同部分丸类就可以scan QR code落单。有齐猪牛羊鸡虾丸等等。肉类一嚟到卖相就超级靓,一睇就知啲肉系高质嘅,绝对唔系平时出面放题食到嘅质素,甚至我觉得好食过某啲散嗌嘅火锅店。所有肉肉味道好出口感
食物选择方面肉类同部分丸类就可以scan QR code落单。有齐猪牛羊鸡虾丸等等。肉类一嚟到卖相就超级靓,一睇就知啲肉系高质嘅,绝对唔系平时出面放题食到嘅质素,甚至我觉得好食过某啲散嗌嘅火锅店。所有肉肉味道好出口感啱啱好,一啲都唔韧,最好味嘅就当然系𠮶两款安格斯。而其他食物同饮品就可以喺出面拎,选择都还可以,主要都系食肉类为主。饮品都几有特色,除咗包装饮品之外仲有三款唔同嘅茶可以拣😋唯一可以挑剔嘅位就系冇甜品食,感觉争咁少少嘢,如果有部雪糕机会满足啲🤣
整体而言极度推荐大家嚟食,当晚见到有几台客到来庆祝生日,亦都闻到隔篱枱嗌咗鸡煲做主菜味道好香🤣下次都想试吓🤣最后提提大家,记住要book位餐厅,平日夜晚都好爆场!