2019-09-17 60 浏览
日日心郁郁想食韩烧,顺便中秋节做节,所以就嚟到铜锣湾嘅新麻蒲食韩烧,因为附近仲有我哋想食嘅糖水😆😆😆我哋一家人四个人就唔叫套餐食,直接逐碟肉叫,因为佢而家有最新嘅优惠,叫满三碟肉就可以用优惠价$98再换购一碟肉,所以我哋最后总共食咗四碟肉加一个水冷面,另外佢仲有好多前菜供应俾我哋,无限refill。炉边亦有泡菜蛋无限供应😗依个系牛肋排依个系猪肉依个系护心肉,我地总共叫咗两碟!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)前菜嘅话佢有泡菜,豆芽,同埋海带。茶餐劲辣度唔算太辣,我唔食得辣都可以接受。海带系比较惊喜嘅,因为佢系比较酸,食落好开胃!几种肉来讲,护心肉嘅肉质系最好,油脂分布平均之余亦都好稔,唔难入口,建议大家可以唔使烧到全熟都得🥳另外都推荐佢嘅猪肉,因为猪肉好容易会好干身,但系佢依度嘅就唔会!另外值得一赞嘅系佢个水冷面,面条分明之余亦都非常之有弹性,qq弹弹而且味道亦都唔会好浓郁,系食紧烧肉嘅同时食依个水冷面清清喉咙之余亦都比较饱!最后我哋总共食咗$652,但系连埋前菜同埋所有肉,其实四个人食都够饱呀!😊

依个系牛肋排

依个系猪肉
依个系护心肉,我地总共叫咗两碟!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)