2017-06-09
今天完全系出来放松娱乐嘅日子,逛街逛咗成3粒钟,收货都算无效喇,仲买到一件自己好中意嘅牌子嘅裙,真系好正,外加一双我喉咗好耐嘅鞋,近日行街嘅任务算系达成喇,下昼仲有电影场,计岩晒时间可以中间食个饭啫。King’s Wine & Dine,听落十分之霸气,装潢都好有型。香草宽面条,对于面食类我都对宽面情有独钟,其独特的香草味完美咁同宽面嘅质感同口感part埋一起,宽面软糯又韧,岩好饿,一上台两个人就开始落筷进食,咁好食嘅宽面出面一般都无止哩嘅价钱喇,系度先至$32美国谷饲牛肉眼 ,哩一道就贵翻小小,牛肉眼分量无算话好多,我仲觉得我可以食两块,单价 $ 228,直至我食咗第一啖先觉得越来这个真系对得住佢嘅价钱,酱汁味道岩岩好,栗饲牛肉眼,肉质同一般嘅大规模饲养食材无同,更加之增添咗几分韧性,可能因为运动所以肌腱发达,肉质鲜美。新西兰自然方米草饲牛柳,牛柳岩熟,多一分太多,少一分太少,掌握得岩岩够,67安士$158。饭后饮罗宋汤,非常满意。
美国谷饲牛肉眼 [10安士],哩一道就贵翻小小,牛肉眼分量无算话好多,我仲觉得我可以食两块,单价 $ 228,直至我食咗第一啖先觉得越来这个真系对得住佢嘅价钱,酱汁味道岩岩好,栗饲牛肉眼,肉质同一般嘅大规模饲养食材无同,更加之增添咗几分韧性,可能因为运动所以肌腱发达,肉质鲜美。
饭后饮罗宋汤,非常满意。