2022-07-28 120 浏览
熟识姐嘅人都知我系四季都可以打边炉嘅火锅狂人但系打一次边炉要吸收嘅卡路里真系太多我呢啲长期要同卡路里抗争嘅人经常都会好挣扎估唔到香港竟然出咗第一个生酮火锅🙈 咁都俾你谂到 劲👍首先当然系黎个花胶鸡汤底随便一捞都有长长嘅花胶同虫草花鸡件数量都唔少 有成1/4 只鸡架而佢哋𠮶个辣嘅汤底 都系非常足料10小辣嘅我嚟讲都算几辣 除咗汤底之外佢仲有生酮火锅菜单稍为特别嘅有稻田毛肚、大刀猪腰肝、鲜黄喉、鲜 鹅肠、功夫莴笋片、海带苗同埋干贡菜但我自己特别要个人推介嘅系海带面佢系用海带制成的面条 主要是纤维 接近零卡!!!食落口面质爽脆 冇卡路里负担之余 口感仲非常清新特别 极度推介大家试吓另外仲有我最爱嘅淮山 有紫色同埋白色 吸左浓浓的汤底 正正子!最令人意想不到嘅系 佢连调味料都系生酮 超癫 完全系贯彻由头到尾都要生酮到底不用怀疑佢连嘢饮都系我哋嗌咗 青柠梳打同埋 生酮杂莓梳打 用了生酮糖做代用糖 简单啲来讲即系无糖! 呢两杯嘢饮嘅共同点都系生果味好丰富 唔会有啲人造死甜嘅味道喺入面 总之饮落去你就觉得系瘦㗎啦😂钟意打边炉嘅肥人福音 想去好快啲去
熟识姐嘅人都知我系四季都可以打边炉嘅火锅狂人
而佢哋𠮶个辣嘅汤底 都系非常足料10小辣嘅我嚟讲都算几辣
除咗汤底之外佢仲有生酮火锅菜单
但我自己特别要个人推介嘅系海带面
佢系用海带制成的面条
主要是纤维 接近零卡!!!
食落口面质爽脆
冇卡路里负担之余 口感仲非常清新特别 极度推介大家试吓