2025-01-22 46 浏览
虾子云吞粗面加牛腩粗面好有弹牙感,一啲都唔黐牙,每一根面都好似充满住活力。云吞嘅皮好薄,隐约可以见到里面大大粒嘅虾肉,咬落去,虾肉爽口弹牙,鲜味十足,仲有阵阵嘅虾子香,真系好正。牛腩炆得好淋,入口即化,牛腩嘅筋软腍又带啲韧性,肉味浓郁,酱香渗透到每一寸肉里面,同粗面同云吞搭配埋一齐,味道层次丰富到不得了。牛丸河粉河粉滑溜溜,入口即化嘅感觉。牛丸就更加唔使讲,弹牙到可以「打波」,咬开嚟肉汁四溢,牛肉味浓郁,每一口都充满住鲜美嘅滋味,一啖河粉一啖牛丸,真系好过瘾。最后梗系唔少得冻奶茶啦!呢杯冻奶茶茶味浓郁,奶味又唔会盖过茶味,甜苦比例啱啱好,入口冰凉顺滑,仲有阵阵嘅茶香留喺口腔呢一餐食得真系好满足,香港肥仔面食店呢啲地道嘅港味美食,真系令人回味无穷。应该会再嚟帮衬!
虾子云吞粗面加牛腩
牛丸河粉