2016-11-20 499 浏览
听到朋友介绍,早排谂住weekend夜晚去呢间试,但轮候人数太多,之后揾个平日下午茶时间去,唔使等太耐,终于可以试到!钟意食日本野,钟意食刺身,比较讲究食材、刺身新鲜度、口感既朋友,一定唔可以错过呢间。大概下午三点时间,等左大概十分钟,我同朋友两个人就可以埋位,侍应即刻讲比我地听,埋边有沙律吧任夹任食,我地食完就开始正餐如下:特选蓝鳍吞拿鱼丼定食 ($148)厚切既蓝鳍吞拿鱼,配合适量既油脂分布,一放落口,啖啖鱼既感觉,好鲜味,油甘系口中盘旋,感觉太正!蓝鳍吞拿鱼中腩&鱼腩蓉丼定食 ($178)一次过满足两种口感,一啖中腩既肥美,一啖腩蓉既滑嫩,都系值得一试!定食包埋一个雪米糍,面豉汤,仲有一碗蒸蛋,蒸蛋比较特别,系几滑,入口即溶的。员工服务唔错,但如果讲到价钱方面,百几蚊一个定食唔算平,而因为香港比较少见呢个价位有咁靓料既吞拿鱼,所以暂时都系推介既最后,建议一下,最好唔好系大时大节或周末夜晚黎食,如果您系唔想等太耐位的话。

特选蓝鳍吞拿鱼丼定食 ($148)
特选蓝鳍吞拿鱼丼定食

蓝鳍吞拿鱼中腩&鱼腩蓉丼定食 ($178)
蓝鳍吞拿鱼中腩&鱼腩蓉丼定食

2016-11-18