2016-08-29
睇完所有相大家就会知道点解个题目叫做「胆固醇万岁」!😂😂😂有一次同朋友讲开佢哋话土瓜湾七喜嘅小菜好好食, 今日终于有机会喇! 当然要食返佢呢度嘅招牌菜啦! 今次都几多人食所以叫左几多野食, 不过我哋叫嘅好多都系炸嘢食🙈椒盐鲜鱿-好香口, 鲜鱿弹牙有咬口, 的确几好食炸子鸡-唔会炸得好干, 鸡肉嘅肉质仲可以保持水份, 而且味道适中炸鸡翼-我哋又系咁叫炸野食啦, 唔算太有惊喜味道一般般炸大肠-其实炸大肠真系一个好好食嘅𩠌菜!千祈唔好以为炸大肠会好肥呀! 其实炸既时候反而会迫埋本身既油份出黎, 所以食落去脆身得黎唔会好肥腻, 真系美食既恩物😍😍😍😍👍🏻鹅肠-又系一个胆固醇万岁嘅食物不过真系几好食, 鹅肠唔会好多油脂, 食落爽脆, 而且配埋其他食材一齐炒味道真系一流! 个菜煲都真系好大煲, 不过味道相对炸嘢食当然冇咁好味道🙈味道的确唔错, 不过店子细细帮衬嘅人都几多所以都要D时间排队架!
有一次同朋友讲开佢哋话土瓜湾七喜嘅小菜好好食, 今日终于有机会喇! 当然要食返佢呢度嘅招牌菜啦! 今次都几多人食所以叫左几多野食, 不过我哋叫嘅好多都系炸嘢食🙈 椒盐鲜鱿-好香口, 鲜鱿弹牙有咬口, 的确几好食 炸子鸡-唔会炸得好干, 鸡肉嘅肉质仲可以保持水份, 而且味道适中 炸鸡翼-我哋又系咁叫炸野食啦, 唔算太有惊喜味道一般般 炸大肠-其实炸大肠真系一个好好食嘅𩠌菜!
千祈唔好以为炸大肠会好肥呀! 其实炸既时候反而会迫埋本身既油份出黎, 所以食落去脆身得黎唔会好肥腻, 真系美食既恩物😍😍😍😍👍🏻 鹅肠-又系一个胆固醇万岁嘅食物
味道的确唔错, 不过店子细细帮衬嘅人都几多
所以都要D时间排队架!