2023-05-12
天气炎炎,除左正好眠之外,饮番一杯清凉又好味既台式饮品就岩哂啦!😋近排经过尖沙咀乐道,见到呢间花斑茶社又几多游客买,原来佢系小红书同大众点评又几受欢迎同多好评,钟意试新野既霏霏就当然唔错过买番杯啦!见到佢原来有新出品既饮品,有丰富果肉既完熟苹果冰茶,同荔枝玫瑰乌龙,更加系用胡氏这一家既可爱包装,即刻同朋友一人一杯整番杯先!朋友叫左杯用胡氏这一家可爱包装既葡萄柚冰茶四季春,芝士控既我就叫左杯珍珠奶茶加芝士奶盖朋友一饮个下哗左声😂好似“食神”套电影既语气咁话“真系好好饮呀”,我个下仲心谂有无咁夸张呀😅🤪于是就拎佢个杯黎试饮左一啖,哗都真系几香甜wor!葡萄柚味好出,好似食紧真既葡萄咁😂加上佢有浸清凉冰感,真系几正!至于我个杯,最正既系个浓郁醇厚嘅芝士奶盖,用饮既方法先将浓浓芝士饮入口,之后再将香香既奶茶用吸管吸落口,佢嘅珍珠唔系好似平时个d咁韧,软软qq咁好滑好有口感😋虽然花斑茶舍系源自香港的茶饮品牌,但系佢传承地道台式奶茶制作工艺,以好水好茶好奶为原材料制作,所以饮得开心又放心🥰🤗下次先试下其他饮品先!
下次先试下其他饮品先!