2021-07-01
人老咗,就唔想谂咁多野。惊心动魄遥看你,走失也忘了害怕,听完都会感慨人老咗好多嘢都会退化。 特别好多时,简单就算,以前食饭都会俾心机谂吓,而家越嚟越懒。 就好似今晚同一班朋友打边炉,本来想选择啲近期火热嘅火锅店香江花月,但系最后都系拣一间饮食质素非常高嘅胡炉。 呢度嘅特色系你可以自选一火锅底,有醉鸡煲,青麻辣猪手煲,同胡炉醉鸭煲俾你拣。 当晚我哋分开枱坐试咗两个煲,惹味鸡同醉鸭各有特色,我自己个人特别钟意醉鸭,可能因为少见。 惹味鸡真系非常之惹味,好得,直头想攞嚟送饭。 用社交平台订枱仲会送蚝皇鲍鱼佛跳墙一客,送嘅质素来讲,不错。 之后会有至尊拼盘送,时令海鲜拼盘,有牛拼盘同手工丸饺平台。 海鲜拼盘有鲍鱼,圣子,蚬,帆立贝同虾,讲真呢个海鲜拼盘已经够抵食。 仲有澳洲和牛,牛舌心同黑毛猪豚肉,质素都几高。 手工丸同饺都几特别,有泰皇鲜虾云吞,手打虾丸,XO酱带子饺,鱼皮饺,芝心丸,同黑松露墨鱼丸,每只都唔错 ,咸鱼青菜各有所好。 讲真食到呢度都饱,原来仲有好多种唔同任点火锅料俾你,到呢个嘅时候当然要食啲菜。
惹味鸡真系非常之惹味,好得,直头想攞嚟送饭。
之后会有至尊拼盘送,时令海鲜拼盘,有牛拼盘同手工丸饺平台。
仲有澳洲和牛,牛舌心同黑毛猪豚肉,质素都几高。
我like左社交平台,当然都有雪糕食,好多味道都几特别,当中最喜欢豆腐味。
星期一至四7:30前还枱每位238 ,如果五六及公众假期前夕只系+30,以正价就$298,五六日同公众假期前夕都系同价,唔使谂有咁多好嘢食你话正唔正先。
可能食得多都真系会好退化,因为呢个任食火锅太不需用脑了。
胡炉 尖沙咀厚福街8号H8 16楼