2023-02-21 32 浏览
胡炉 地址: 尖沙咀厚福街8号H8 16楼尖沙咀有间隐世美食以古代中国风设计😝,唔单止啲櫈同餐具都仿如古代一样,而且啲食物和火锅汤底都超高质超好食,如果你都系火锅控一定要去试下~胡炉醉八鲜锅🦞$398作为​​招牌菜,真系不得之了呀🥳呢个胡炉醉八鲜锅估唔到有足咁多新鲜海鲜,包括青口; 鲍鱼; 龙虾; 蚬; 鱿鱼; 花胶; 鱼翅等🤩。店员首先帮你炒一炒个八鲜锅再淋上「二锅头」和龙虾汤😎,真系啖啖都超有鲜甜浓郁嘅龙虾汤和酒香味,我地差不多每人饮咗两大碗,再食埋劲弹牙龙虾肉,真心一定要试吓,正🥳。胡炉牛拼盆🥩$398作为牛控咩都想试咩都想食,呢个牛拼盆超岩😍,包括极上手切牛颈脊; 牛胸爽; 霜降牛粒; 牛舌芯; 安格斯肥牛🥰。其实样样野都好好食,好食到食极唔停口,而我个人最钟意系牛颈脊🤤,口感仲好软滑鲜嫩,油脂又丰富,啖啖都有好香浓肉味,真系同汤底非常之夹,正😋~丸类拼盘🍢$128拼盘好岩选择困难症嘅我😆,一次话试足黑松露墨鱼丸; 墨鱼丸; 虾丸和牛丸。粒粒都系真材实料手打丸,软硬适中超有嚼劲,爽口弹牙😚,而且鲜香味浓,连酱都唔洗点都够味道,正🥳。蔬菜拼盘(小)🥬$63呢个都系另一个惊喜估唔到
胡炉
地址: 尖沙咀厚福街8号H8 16楼

胡炉醉八鲜锅🦞$398

胡炉牛拼盆🥩$398

丸类拼盘🍢$128

蔬菜拼盘(小)🥬$63
呢个都系另一个惊喜估唔到,蔬菜新鲜好干净😋,而且仲要好嫩口,尽吸火锅汤底精华!正😙!

紫菜炸响铃🥐$88
炸紫菜响铃真心第一次食,而且依度同出边啲冰鲜响铃完全唔同🤩,好少见到会有人即叫即炸响铃,超新鲜爽脆嘅口感,超级难忘记🤗正👍。

招牌炸鱼皮🐟$68
又一味舖头自家制即叫即炸鱼皮😗,炸鱼皮够薄脆好香口,加上少少咸咸地,好食到当零食咁系咁食唔停口🤣,正。

#nicefoodie尖沙咀

—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #尖沙咀美食 #打卡  #尖沙咀 #香港口味  #隐世美食 #隐世小店 #半价优惠 #人气餐厅 #人气美食  #香港好去处 #火㶽 #打边炉