今日星期日, 难得放假, 老公话想去睇戏, 为免无飞, 同老公扛渣车去数码港睇, 贪佢少人又易泊车!!睇完套好正既铁甲钢拳, 想食返餐好既!!! 于是去到好多人好评既熝铁板烧食!!我地叫左个鹅肝多士, 一客两份, 劲正呀!!!! 又厚又大块!!! 好JUICY!!!!!两个一人晚餐非常丰富, 前菜有三文鱼刺身, 有烧鱼, 烧蚝X2, 烧大虾/带子, 烧牛(可选厚/薄烧), 汤, 铁板炒饭及炒菜 我同老公专登一个叫虾, 一个叫带子, 一个叫厚牛, 一个叫薄, 可以试晒咁多种!!!先食个刺身, 一般.之后个烧鱼好正, 平时食烧鱼比较干身, 呢个好软滑, 师傅话专登拣鱼腩俾我地!! 真系正!!烧蚝, 好鲜甜, 平时食蚝我净系钟意食生, 第一次食熟既咁好味! 应该真系好新鲜!!!!烧大虾/带子, 师傅用纯熟手法将虾壳拆左, 一切个虾头, 见到劲多糕, 只虾又劲大只, 虾糕好香!!!! 另外, 带子好鲜甜, 好JUICY, 熟度刚刚好!! 烧厚牛, 我地食5成, 好有牛味, 而且师傅将肥美部分切粒炒香, 个牛肉就配炸香既"算"片, 口感一流!薄烧, 都系食5成, 用一片片既薄牛卷住洋葱, 葱及炸

另叫既鹅肝多士! 劲正!
鱼, 蚝, 个蚝劲好味!!!
炒饭, 我食过最正既炒饭!!!!!!!!!!!!!!!!!

先食个刺身, 一般.

薄烧, 都系食5成, 用一片片既薄牛卷住洋葱, 葱及炸"算", 好香口, 好野味!
食到呢度, 已经饱饱地, 叫师傅唔好俾汤我地, 但师傅话个炒饭一定要食!!
师傅炒饭既时候, 加入萝卜粒, 洋葱粒, 炸"算", 蛋及烟肉......
一路炒已经闻到好香, 炒完系金黄色, 好正! 食落真系好好好好味!!! 好香..............................
个菜已经唔系好食得落.....
但呢餐真系好正呀!

一定再黎呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011-10-16
庆祝纪念
纪念日
另叫既鹅肝多士! 劲正!
鱼, 蚝, 个蚝劲好味!!!
炒饭, 我食过最正既炒饭!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 鹅肝多士
  • 铁板炒饭