2017-05-09 741 浏览
话说夏天将至 ,天气开始炎热,加上工作压力大,女友心情自然会有d烦躁不安。 唔想成为出气袋既男友,食完晚饭后经过kowloon tong, 遇到一间食gelato 既店舖叫venchi chocolate,知道机不可失,立刻拉女友入去。 佢有好多gelato既味道,花多眼乱,而且仲有大中细size 同cone and non cone选择。 我地要左regular size(中),可以有两只味道,热情果同特浓朱古力为我地最后选择。d gelato超级滑,好好味,一d都唔滞,而且分量又大。热情果于我而言淡淡地,但配上左重口味既朱古力,即刻起左中和作用,味道互补,感觉好奥妙。价钱大概65蚊到,但都唔系问题,最重要系女友重现久违既笑容。虽然女友一边话易肥,但睇得出佢其实系超级enjoy同开心。各位brother不妨试一试, 一来消暑,二来又可以搏红颜一笑,何乐而不为?!

2017-05-04