2019-10-17 108 浏览
今日刚好早放工,走到出元朗大马路揾下有乜好食,行到水车馆街见到有间水饺店,有员工即场包鲛子,重见几多人系店外排队等外卖,心谂应该吾差既就坐低试下餐牌上有推介芝士流心粟米鲛,同黑松露鲛非常适合个人口味(重口味)😂,就叫左两款黎试试,佢重会送埋是日例汤,等你消一消腻口既感觉,先讲下个黑松露鲛,皮算正常厚度,不会太厚影响咬感,黑松露既味亦算足够,令人想食完有上瘾咁第二味鲛子就系芝士流心,此鲛子听落可能市面上太多同款不同既餐点,心想冇乜特别,但一食完第一啖,打消刚才既念头,d芝士味非常够,不会好像平常Pizza食落好似胶既芝士。除此之外我重叫左一道小食口水鸡,佢系同一般不同,佢系冻盘既形式上盘,酱料亦因为佢冻盘既关系,令味道不会太浓,算系另一种新既食法。另外顺带一提,建议饮下佢个豆浆,豆味非常浓,同日本既豆腐雪糕既浓度可以比较一下。