2022-08-06 61 浏览
有时放假都唔会想去得太远🤣系屋企附近睇下有咩食就去~青衣成日俾人觉得似一个荒岛,但其实都几好住又几多配套~今次散步行到去长发食野😎.📍泰然.🍜船民汤金边粉 ($52) - 劲大份量!!一上枱碗面系多到索左好多汤😂即刻叫waiter哥哥帮我加返啲汤~汤底虽然望落好深色,但唔咸反而仲好清甜,食极都食唔完嘅呢碗粉我觉得男仔都会好够饱🤣劲抵食!🍚海南鸡配油饭 ($60) - 卖相绝对唔会逊色过大牌子铺头,鸡肉嫩滑又大件~油饭都好食,唔会太油淋淋或者太干👍🏻🍡榴梿波波 ($18) - 劲脆嘅外层包住满满嘅榴梿肉🤤好香甜好正🥤冻鸳鸯 (+$3) - 餐饮加3蚊叫左冻饮😆热辣辣叹返杯冻野正~呢杯鸳鸯几好饮,唔会太多奶,比例几好~🥤冻斋啡 (+$3) - 啡味浓,够哂冻~
📍泰然

🥤冻斋啡 (+$3) - 啡味浓,够哂冻~