2016-10-18
平时系附近返工都唔觉眼呢间Jacomax,竟然系喺Openrice 中上环区排名并列前矛,放咗工就一于试试佢!呢间Jacomax出名Pizza同埋手工啤,对我黎讲,食Pizza首要条件就系要有芝士,第二就系饼皮要脆,而呢间Jacomax系完全达到我嘅要求。一踏入Jacomax,完全系一间Bar嘅设计,大部份呢类又Bar又餐厅都好饮唔好食,所以开头都惊惊地!好大个Bar台位,有轻微嘅紫光更加增加气氛。除此之后,餐厅入面放咗好多摆设,而且地方好干净,抵赞。简咗个近整Pizza厨房嘅位,咁就可以一赌师傅整Pizza嘅风采。厨房位前放咗一墙啤酒,全部都系手工啤,果然名不虚传。 一坐底就即刻叫杯啤酒,其实我都系钟爱Draft beer,最后拣咗Singha!叫咗啤酒紧系唔少得前菜啦!首先黎个Grilled chicken wing,呢个鸡翼真系做得好好!皮脆肉嫩,有少少蜜糖甜味同香草味,配啤酒一流。Pizza款式太多款,我哋两个人食,拣咗个细嘅Jacomax,心谂:「用得店名嘅Pizza,应该唔会差呱!」真系好正,净睇都见到好足料,有蛋、牛肉、同其他配料!加埋脆卜卜嘅饼底同拉成吋长嘅芝士丝,谂返
一踏入Jacomax,完全系一间Bar嘅设计,大部份呢类又Bar又餐厅都好饮唔好食,所以开头都惊惊地! 好大个Bar台位,有轻微嘅紫光更加增加气氛。 除此之后,餐厅入面放咗好多摆设,而且地方好干净,抵赞。 简咗个近整Pizza厨房嘅位,咁就可以一赌师傅整Pizza嘅风采。 厨房位前放咗一墙啤酒,全部都系手工啤,果然名不虚传。 一坐底就即刻叫杯啤酒,其实我都系钟爱Draft beer,最后拣咗Singha!