2022-03-17
一个永恒加一个永恒等于咩?两个永恒?一个永恒加一个永恒系等于刹那间♾️中环结志街开左间新餐厅 ~ Lau Bistro 流系香港首间以[腐乳]为主题,中西Fusion菜! 餐厅有2层,上层系可以比人食Shisha释放下心情;下层就可以叹下咖啡Chill 下!餐厅既挂画都系店主「腐乳人生」,包括「负语」「附语」「父语」✾ 椒丝腐乳卡邦尼意粉 $138估唔到腐乳可以煮意粉,而且出奇地夹意粉除左以腐乳为酱汁外,仲用腊肠代替烟肉。 将蛋黄笃穿捞匀意粉,好creamy,咸咸香香,食完唔会觉得好腻好滞👍🏻✾ 南乳鸡球配薯条 $78鸡球系新鲜炸起,热辣辣!鸡球外皮香脆,间肉质好嫩滑好Juicy,仲有淡淡南乳味😍而薯条系蕃薯条🍠,甜甜蕃薯条,令人忍唔住系咁食🙈 鸡球可以沾埋特制南乳酱,咸咸香香,好惹味。️✾ 腐乳咸蛋炸鱼皮 $68炸鱼皮都系辣鲜炸起,好脆好香口配搭腐乳同咸蛋黄,好邪恶好适合系楼上一边shisha一边饮酒一边食系好好佐酒小食🙈✾ 芒果牛油果沙律 $108牛油果好creamy幼滑,啖啖牛油果肉搭配铺面既芒果,好fresh完全冇腻既感觉,而且牛油果同芒果都好新鲜✾ Lau White $45呢
一个永恒加一个永恒系等于刹那间♾️
中环结志街开左间新餐厅 ~ Lau Bistro 流
✾ 椒丝腐乳卡邦尼意粉 $138
估唔到腐乳可以煮意粉,而且出奇地夹
✾ 南乳鸡球配薯条 $78
而薯条系蕃薯条🍠,甜甜蕃薯条,令人忍唔住系咁食🙈
鸡球可以沾埋特制南乳酱,咸咸香香,好惹味。
️
✾ 腐乳咸蛋炸鱼皮 $68
炸鱼皮都系辣鲜炸起,好脆好香口
配搭腐乳同咸蛋黄,好邪恶
好适合系楼上一边shisha一边饮酒一边食
系好好佐酒小食🙈
✾ 芒果牛油果沙律 $108
牛油果好creamy幼滑,啖啖牛油果肉
搭配铺面既芒果,好fresh
完全冇腻既感觉,而且牛油果同芒果都好新鲜
✾ Lau White $45
呢杯系腐乳Espresso tonic ☕
未饮个时觉得好奇怪,真系好饮?
但一饮,好特别!有D似Salted Caramel
出乎意外地好饮,腐乳味唔会好浓
饮既时候会饮到淡淡咸咸地既腐乳味
好特别,好神奇!!
✾ Salted Plum Latte $45
呢杯都好特别,系话梅咖啡☕️
闻落系咖啡香,但一饮就饮到酸酸甜甜话梅味!!话梅味同咖啡好夹,两者之间好融洽,唔会抢对方既味👍🏻