2017-04-08 158 浏览
PIZZA HUT相信好多人都会选择外卖, 但我自己就几中意去堂食. 因为觉得PIZZA系要岩岩出炉热辣辣先最美味. 堂食不算多人, 上次去MK银城都系可以即入. 今日去的黄大仙分店其实都有位. 但我拎左飞几分钟先叫我的号码. 叫左个精选二人餐, 因为系金会员, 有9折, 另外再送一客每月精选. 4月是凯撒沙律. 加钱叫了龙虾汤. 其在比餐汤好太多. 浓郁够味. 又多虾肉. 加埋酥皮仲好食.跟餐本来就有一个沙律. 加上送的, 共有两个沙律. 沙律菜都好新鲜, 水份够. 沙律酱另上的. 味道唔错微酸有蛋黄味. 鸡肉RISOTTO 有点淡. 亦不太似RISOTTO的半生熟口感. 讲真仲难食过葡汁鸡王饭. 酥皮焗田螺薯蓉. 只可以话酥皮有点多余. 同田螺唔夹. 薯蓉好SMOOTH, 味道唔错.PIZZA因为星星形状, 觉得比圆形批的细. 批边食唔到芝士味, 比肠仔cover 晒. 配料虽然主要系鸡肉同桃, 但因为仲有辣肉肠呀, BACON呀, 火腿呀. 鸡味都不太食到. 而整个批感觉就系一个豪华肠仔包. 其实佢地好多BASIC野都好好食, 只系今次叫既全部都唔岩口味.

2017-04-07
  • 龙虾汤