2018-10-01 2691 浏览
来过依家食两次, 先至知道原来厨师大有来头,是湖南十大青年名厨,不用小觑怪不得普通小菜煮得巧手滋味无穷。典雅独立房,大班人就不怕坐大厅有独立感。湖南菜有辣同唔辣, 仲可以叫餐厅整小辣,就算唔食辣嘅朋友都有选择。不过平心而论辣嘅菜就比较有特色。火宫殿臭豆腐,配料铺满豆腐,豆腐系黑色,真系第一次见,而且辣得来令人回味无穷。铁板土豆片,呢个真系推介,普通嘅薯仔,洋葱+葱+小小辣,美道同平时食开嘅大大不同,薯仔仲切到好薄好薄,铁板保持了薯仔嘅温度,把食物嘅味延长。鸳鸯鱼头,用特别腌制的红白剁椒, 把鱼头的嫩用辣来带出另一个层次,鱼头新鲜嫩滑,选材一流。湖南烧卖原来入面系糯米,所以店员叫我地不用点饭,我仲以为系港式烧卖糖油粑粑,只系一个面团,但做到甜而不留。食湖南菜,呢间系不二之选, 同朋友来吃, 个个赞好食
怪不得普通小菜煮得巧手滋味无穷。
典雅独立房,大班人就不怕坐大厅有独立感。

火宫殿臭豆腐
铁板土豆片
鸳鸯鱼头

湖南烧卖
糖油粑粑,只系一个面团,但做到甜而不留。
食湖南菜,呢间系不二之选, 同朋友来吃, 个个赞好食
火宫殿臭豆腐
铁板土豆片