2009-09-03 22 浏览
曾几何时﹐老细仲系推梗车仔卖肠粉既时候﹐真系好好食﹐同都觉得几抵食﹐每日都好勤力咁开档﹐我就每晚等佢开档食佢既猪润肠﹐味道真系一绝﹐宜家都仲好难忘﹐不过宜家已经风景不再﹐面目更全非﹐由推车仔到上铺﹐应该系一件为老细开心既一件事﹐但系点解又系犯左一D因为好生意就变得水准下跌﹐服务态度变差既错呢。第一﹐ 我睇谅你因为一个人煮肠粉﹐同得一个炉﹐需要时间去整﹐人多可能应接不暇﹐但系我地坐左系到﹐点解要等咁耐先有人同我地落单﹐仲要叫左好多次﹐都要我地等下﹐不过你地落单既阿姐又唔系少㖞﹐不过大部份既净系企系你前面等你整完D肠粉罗比人。 挥极手都唔应人﹐点解呢? 好多人客食完又唔见佢地执台﹐又系点解呢﹖第二﹐点解落单既阿姐要同我地讲﹐食肠粉要等45分钟﹐要快就要叫麻粥﹐好啦﹐我地叫麻粥﹐但系又唔见得会快左。其实食物无以前咁好﹐都可以接受﹐但系态度差左就真系接受唔到﹐都系果句啦﹐D野食唔系真系好食到可以去容忍呢D咁既态度。

第一

第二