2021-10-04 217 浏览
搬咗去元朗之后,好耐冇去九龙城合成食糖水,特登买咗碗清心丸绿豆边马碲爽外买,谂住番去叹吓。点知d清心丸完全完全唔熟,太过份。(正常清心丸熟咗应该系会半透明同有弹性)完全咬唔开,简直系低级错误。合成日日夜夜都系买紧同一样嘅嘢,企档个𠮶人(绝对唔可以称得上叫师傅)正常见到d材料同平时唔一样,应该唔好买俾人。咁都睇唔到,佢对眼应该有问题。佢可能对合成好信心。以为合成就算俾💩客人食,客人都应该同需要觉得好好食。𠮶个人完全冇尊重过老字号,食客对佢哋嘅信任同信心。合成仲话做咗几十年甜品,仲话自己系咩驰名潮州甜品专家。 因为我觉得呢啲情况唔系外来嘅意外,系人为错误。我自己对合成就十分失望。希望𠮶个人之后会有所改善。

完全咬唔开,简直系低级错误。
清心丸绿豆边加马蹄爽

希望𠮶个人之后会有所改善。
2021-10-04
4 分钟 (外卖自取)