2019-01-18 475 浏览
这条街打正旗号食牛的店,除左呢间标榜吃手打牛丸的, 隔离曾经还有一间自信心爆棚,但眼高手低的「好难食牛肉面」,不过好似一年贷仔就玩完!真的,两间我都食过,边间有食力,现实已告诉了你结果。这间的牛,真的不错,尤其以价钱计,系超值之作。招牌大大只字话你知手打牛丸好坚,我之前有试过,不用说太多,我只需要话你知,佢赢元朗名店「失败牛丸」几条街已足够。今时今日就系咁难揾一些牛有牛味的食店。我较经常食的是牛腩河, 通常我都会点半肥, 但当然伙记听唔听到有冇写落单, 师父知道后又睬唔睬你, 完全睇你彩数。 香港今时今日咁嘅「服务」系够架啦! 间间都一样。 好似我今次食嘅牛筋腩河, 话明要半肥但始终都冇。 不过瘦还瘦牛腩都非常软淋, 但牛味比有肥的差一啲。 牛筋反而好正, 非常粗,够厚够淋够黏够入味, 算你啦!