2009-05-27
星期六都黎个豪雨加行雷, 唔通个天都唔钟意我地 ?扫左个减价仓搅到血流成河之后再扫Sogo ,点知人多过街市..点算?!念念下都系食过 Tea , 于是揾个好既地方坐坐先, 上到去都有九成满, 原来个个都系同我心态一样 …. 安顿好再叫野食, 当时都 5 点几, 横树都未食 Lunch, 所以向友人要求黎过Early Dinner 香草三文鱼天使面 $78 : 三文鱼有二薄片, 无乜鱼味, 香草有点怪味, 天使面炒得几重油味, 感觉麻麻地海鲜汤意粉 $78 : 汤底好正, 系蕃茄汤底, 而海鲜(有鱼,青口,带子,虾…) 份量够2 位女士/1.5 位男士食, 意粉无过淋, 饮左2 大碗汤, 友人也不容气, 干了大大半碗, 劲 ! 甜品 : 酥皮炸香蕉加芝麻雪糕 $45 : 小女子最爱呢到既Waffle, 但今日要转转口味, 点了其他 , 等了又等 … 15 分钟后 闷气全消 … 原来香蕉切开后加入芝麻浆, 再以酥皮包著同炸, 怪不得搅咁耐, 配以我最 爱既芝麻雪糕更加不得之了! 友人病病地有藉口小女子一人独享, 爽 ~ 今日我请客 其实个天对我地好好,比左好多美食我地品尝 我们时
念念下都系食过 Tea , 于是揾个好既地方坐坐先,
上到去都有九成满, 原来个个都系同我心态一样 ….
今日我请客
其实个天对我地好好,比左好多美食我地品尝
我们时常抱著感欣的心态, 正能量自然地来 , 希望各位也快乐地过每一天