2016-06-20 593 浏览
食完晚饭当然要食甜品增肥, 今晚比间附近出名食豆腐花既舖头吸引左过去试.即撞姜汁木桶豆腐花, 舖头主打甜品, 特别之处系可以自己亲手整既豆腐花. 所谓亲手整只不过系用零点四三秒将豆浆撞落木桶. 虽然系好简单, 但对我呢个从未试过既人都几新奇好玩. 等左一阵就食得. 虽然店员话豆腐花身已有姜汁, 我都系再加埋另上既姜汁, 加左姜汁后味道层次更丰富. 唔知系唔系自己撞既关系, 豆腐花真系特别滑, 好味!!!西瓜绵绵冰, 配有凉粉, 白色凉粉, 啫喱糖 ,小爆珠. 绵绵冰口感非常独特, 完全唔似一般既绵绵冰咁一食落口就溶化成水. 佢系有少少忌廉既感觉, 唔会一下子溶化成水, 好得意好独特!!!

$30 (宵夜)