2018-06-17
今日同朋友去开尖沙咀试姊妹裙,就打算系附近食埋下午茶先,行下行下去到平时冇乜人嘅首都广场,上到二楼发觉居然好热闹,原来系间cafe中间有好多小档卖嘢,主要系动漫物品,吸引左好多人帮衬Cafe 感觉同我想像中嘅悠闲好唔同,可以话系人山人海,我同朋友好彩都揾到位坐,原来呢间cafe 系自助形式,要自己出去落单、攞嘢食同清理枱面不过太多人聚集嘅关系,感觉有点嘈杂同好难行,周围亦放左几个柜摆放卡通物品作展示店中亦有明信片卖终于走到counter,食物选择都算多,有意粉、沙律🥗、薄饼、甜品🍮及饮品等,价钱唔算贵,蛋糕🍰实物亦有放进玻璃柜给人参考点完嘢食后,等了好一段时间才可以出去拎,第一样试嘅系烟三文鱼白汁意粉,新鲜热辣,味道唔错,烟三文鱼份量都算多,唯独觉得意粉内有太多蒜头,蒜味比较大我地再点左份all day breakfast,卖相几吸引,见到会有种放假嘅感觉,食物包括香肠、烟肉、菇🍄、炒蛋、沙律菜🥗、蕃茄仔同牛角包🥐,味道正常,只系略嫌香肠煎得有点焦黑,而沙律可以多点汁压轴嘅甜品系最好食,叫草莓🍓芝恋,粉红色系女生嘅最爱,蛋糕🍰卖相吸引,食落酸酸甜甜好清新,好适合夏天食,配搭士多啤梨令人
店中亦有明信片卖
压轴嘅甜品系最好食,叫草莓🍓芝恋,粉红色系女生嘅最爱,蛋糕🍰卖相吸引,食落酸酸甜甜好清新,好适合夏天食,配搭士多啤梨令人好开胃
大家如果怕人多就最好闲日嚟,可能周末去cafe 会遇上活动,会比较多人。另外小小建议餐厅可停用即弃餐具🍴,因为唔太环保。而大家食完嘢亦要有手尾地清理自己嘅垃圾,咁先有公德心㗎!