2020-11-01 115 浏览
朋友话有间食牛排嘅专门店,佢食过话唔错特别处系自助形式,首先要自己点同买单,之后店员会送上块热石,上面有块一成熟嘅牛肉,自行烧同控制熟嘅程度,除牛扒外,沙津、汤、白饭任食。听落几吸引,今日特别约埋一齐去试下我哋去咗旺角通菜街嘅分店,入去感觉地方唔算大,人亦唔多,有四人枱同两人枱,两人枱系四人枱中间有块硬胶版隔住。店员带我哋入座二人位,坐位颇窄,有个蓝放椅下俾你放嘢,牛扒上桌,已经放唔到其他嘢,一句讲,都几逼夹然后我哋就出去门口部自助售卖机点食,种类几多,有牛肩、西冷、肉眼、澳洲和牛,牛柳、乱切等等。我哋点咗一个180克嘅牛肩扒同200克嘅乱切牛扒。然后去自助区取沙律同汤,汤祇得面鼓汤,味道偏咸。牛扒好快上,先嚟牛肩,跟住系乱切,照佢哋教,将大块牛扒切成细块煎,餐枱上有海盐、黑椒、辣粉俾你调味,但我就钟意原汁原味。正如朋友讲,乱切同牛肩肉味道都唔错,有牛肉味,啖啖肉,几juicy个人认为牛肩肉口感比较软谂乱切反而有些少筋。整体而言,呢度牛扒性价比属中上,价钱亦唔贵,几抵食,值得推介
朋友话有间食牛排嘅专门店
,佢食过话唔错

我哋去咗旺角通菜街嘅分店,

个人认为牛肩肉口感比较软谂
乱切反而有些少筋。

2020-11-01
  • 牛肩排180g