2018-08-26
平时食lunch都会经过依条巷仔,见到放佐个水牌menu好似几吸引,所以今日衬happy Friday 就谂住去试下😆.一上到去已经见到好多客人,环境同想像有啲出入,第一个感觉系装潢得好高级,多数都系长台摆位,感觉好适合公司聚餐或者开party搞event.Lunch set 系包自助salad bar $78 + 1个main course + drink。点完餐后我地各自去夹沙律吧(有多种豆类既沙律、扮薯条既苹果条😂、糙米沙律、包、沙拉、仲有汤)整个沙律吧比人感觉好健康同清新,用木质既碟衬托更系有另一番风味。.Beef $80配盘都好别致,但略嫌较多肥肉同感觉普通,咬落都好易入口,薯蓉都好滑。.pork $70比起牛黎讲真系有啲un,建议可以整薄少少或者会易入口啲,个汁唔会太咸太浓几好.餐饮系要自己调配甜度,所以⋯橙汁好似会系好啲既选择哈哈。.最后可能太忙嗌佐两次先埋到单,之后就发生佐个小插曲,返到公司先发现收错钱,收佐另一枱客人既价钱😳吓佐一跳,即刻打张单既电话返去,点知话唔系餐厅电话🤦🏼♀️,最后打通佐好彩店员都处变不惊,叫我ws张单比佢地跟进返,亦都好快承认佐错误,最后退钱既
Beef $80
pork $70
餐饮系要自己调配甜度,所以⋯橙汁好似会系好啲既选择哈哈。
最后可能太忙嗌佐两次先埋到单,之后就发生佐个小插曲,返到公司先发现收错钱,收佐另一枱客人既价钱😳吓佐一跳,即刻打张单既电话返去,点知话唔系餐厅电话🤦🏼♀️,最后打通佐好彩店员都处变不惊,叫我ws张单比佢地跟进返,亦都好快承认佐错误,最后退钱既时候都有为此事多次道歉,服务态度我觉得系抵赞既👍🏻
总结,服务几好且聚餐既好地方,lunch黎讲偏贵,得闲放肆一次都可以既我觉得,建议如果钟意食沙律较多既人不妨可以试下,但扒类就感觉真系一般,最后⋯记得check单之后再比钱😂