2023-03-15
第一次嚟到呢间喜来烤肉食韩式烤肉, 一出电梯, 成层都系间餐厅, 空间相当大, 望落全部都系卡座, 位置亦好阔落, 店铺环境非常舒服当日我地大约1点钟入座, 叫左佢地嘅午餐+小食+单点烧肉, 除此之外, 出边仲有一个BUFFET BAR, 有六款泡菜腌物同酱料自己调配, 另外仲有一份份嘅生菜俾你包住啲烧肉嚟食👍🏻*石锅烤牛肉(套餐) $90*呢个套餐系跟一个白饭同一碟少少辣嘅酱料俾你自行加落个石锅入面, 佢牛肉嘅份量都算多, 配料仲有菜,粉丝, 菇, 牛肉入味, 味道唔会过咸, 另外加$8可以配埋野饮, 仲有韩国牌子嘅饮品拣添*喜来烤肉 $158*呢间铺头嘅招牌烤肉, 当然要嗌嚟试吓, 佢上碟嘅摆盘相当有心思, 用六大片嘅肉卷成一朵花, 卖相已经加晒分, 而调味方面就用咗甜甜地嘅酱汁去腌制, 系炉度快烤2面, 入口嫩滑, 由于块肉有返咁上下大, 所以食落好满足*护心肉 $158*到另一款推介肉类护心肉, 虽然食落就无喜来烧肉咁嫩, 但系佢嘅牛味好浓郁, 所以呢个比较啱我口味*迷你海鲜泡菜饼 $40*食韩国餐, 当然要叫返个泡菜饼食下, 唔好以为佢叫迷你就好细件一个, 其实佢SIZE都唔
*石锅烤牛肉(套餐) $90*
*喜来烤肉 $158*
*护心肉 $158*
*迷你海鲜泡菜饼 $40*
食韩国餐, 当然要叫返个泡菜饼食下, 唔好以为佢叫迷你就好细件一个, 其实佢SIZE都唔细, 而且有3件, 都几饱肚, 佢都煎得几脆, 饀料都唔少, 抵食
食韩烧当然唔少得就系佢个炉边蛋, 一样无限REFILL, 呢间餐厅性会比高, 下次会再嚟帮衬😋